Onderwijs op Schier

waddencampus logo

Een interessant artikel in de Volkskrant van vandaag (30/10/’14) over Schiermonnikoog. Ook de problemen waar de Inspecteur Boelensschool (vmbo-t school met 37 leerlingen) mee worstelt worden genoemd.  Zo is het moeilijk om leraren te vinden. Wonen is erg duur. Een docent woonde enkele jaren op een kampeerboerderij.
De Boelensschool deed mee aan de Waddencampus, een project waar ik tijdens mijn NHL-tijd nauw bij betrokken was.
Scholen in het Waddengebied deelden onderwijs via e-learning toepassingen. Het was geen makkelijk project. In twee jaar hadden we op de kleine Boelensschool achtereenvolgens met vier directeuren te maken. De laatste schoolleider, Jelle Arjaans, is nog steeds directeur. Inmiddels werkt de Boelensschool samen met het  Dockinga College. De nuchtere Fries  Jelle Arjaans is ook directeur van de locatie Ferwert, vlak bij Holwerd voor de boot naar Ameland.
Een goede indruk van het project, inclusief interview met Jelle Arjaans, krijgt men via onderstaande videoclips. De slotwoorden van toenmalig (2006) loco-burgemeester en wethouder Louis Wiersema zijn nog steeds actueel: “Het organiseren, toepassen en implementeren [van ICT] in de school, daar kan nog veel gebeuren en daar zit veel winst in.”

Voor de korte versie (clip) (90 sec.) https://www.youtube.com/watch?v=80K6BfKtACM

Voor de lange versie met onderwijsprojecten (ca.15 min) https://www.youtube.com/watch?v=RSGFpUZkIe0

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.