Kleine scholen en Stephen Heppell

Stephen Heppel

Stephen Heppell

De beslissing om de kleine scholentoeslag direct aan de scholen uit te keren is voor velen een hele geruststelling. Het gevaar dat kleine scholen lopen om een langzame ondergang te gemoed te gaan is nu kleiner, maar zeker niet geweken in krimpgebieden. Ik ben het met Sander Dekker eens dat scholen er nu niet automatisch zijn, maar plannen moeten maken. Het leverde me wel enkele ‘ontvolgers’ op twitter op. Samenwerken en Smart ICT inzetten zijn de kernwoorden waar het hier omgaat. Het is tijd voor goed onderbouwde, uitvoerbare plannen.

We zien bij sommige schoolbesturen inmiddels een kentering waar het gaat om de bereidheid kleine scholen de kans te geven te bewijzen dat voortbestaan onderwijskundig en financieel mogelijk is.
Stephen Heppell gaf als gastspreker op ons seminar Small Schools Big Ideas op de gezellige obs C.Jetsesschool in Driemond vorig jaar maart, al aan dat kleine scholen juist de norm zouden moeten zijn. Met daarbij de opmerking dat ook een grote school uit een aantal kleine scholen kan bestaan.

Heppell is tijdens BETT’2014 benoemd tot voorzitter van de Educational Technology Action Group van de Engelse regering. Daar zijn Lex Hupe, Marit van Gaalen en ik best trots op. Het straalt ook een heel klein beetje op ons af ;-).  En nu de kleine scholen nog.

Voor Heppell’s presentatie zie:

http://www.youtube.com/watch?v=J4xPpUVx8VA&list=PLk7xOsajZW09VoAUe_wNYhYWG6D4uXuhs&index=1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.